Op zaterdagavond 4 mei om 21:00 uur, na de Nationale Dodenherdenking, voert Collegium Sint-Jan onder leiding van Gerben Budding het requiem van Gabriel Fauré uit in het koor van de Goudse Sint-Jan. Zij worden begeleid door Dirk Luijmes op drukwindharmonium. Solisten zijn Nanette Mans, sopraan en Geert Rolfes, bas.

Het Requiem is Fauré’s bekendste werk, hij werkte er meer dan twintig jaar aan. In tegenstelling tot de bekende requiems van Mozart en Verdi is de versie van Fauré ingetogen en persoonlijk. Hij schreef erover: “Het requiem is zo zachtmoedig als ikzelf.” Zijn subtiele expressie klinkt in geliefde delen als Pie Jesu voor sopraan en de baritonsolo in het Offertorium.

Het concert is vrij toegankelijk. We vragen een vrijwillige bijdrage om de kosten te kunnen dekken.

Dit concert is een samenwerking met Comité 4 en 5 mei Gouda.