Op zaterdag 4 mei organiseert het Historisch OntmoetingsPunt Schoonhoven in samenwerking met het Nationaal Holocaustmuseum voor de derde keer het dubbelprogramma Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet. Tussen 10.30 en 16.15 uur worden er verhalen verteld over Joodse Schoonhovenaren voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog en over Schoonhovense burgers die in verzet kwamen tegen het regime. Dit gebeurt in de huizen waarin zij hebben gewoond of op een andere locatie in de straat.


Het programma is vrij toegankelijk. Hou er rekening mee dat veel verhalen in particuliere woonhuizen worden verteld en de capaciteit daar beperkt is. Er kan niet vooraf gereserveerd worden. Alle verhalen worden op meerdere tijdstippen verteld. De bijeenkomsten hebben een intiem en besloten karakater; dit betekent dat na aanvangstijd de deur dicht gaat. Dit geldt niet voor het Edelambachtshuys, de voormalige synagoge, waar Rikkoert juweliers is gevestigd. Hier kunt u tussen 13.00 en 16.00 uur terecht om het gebouw te bekijken. Een gastheer staat hier klaar om u op te vangen.

Zie voor verdere informatie: website SAMH